{ "title": "Keklik Eti", "image": "https://www.keklik.gen.tr/images/keklik-eti.jpg", "date": "21.01.2024 09:11:36", "author": "irfan özen", "article": [ { "article": "Keklik Eti: göçmen kuşlar olmamaları sebebiyle Keklikler, neredeyse yaşamlarının tümünü doğdukları toprak üzerinde geçirir. Keklikler ülkemizden ayrı olarak Çekoslavakya Finlandiya, Fransa, İspanya, İsveç, Macaristan, İran, Çin ve Amerika Birleşik Devletleri, gibi birçok ülkede özel olarak yetiştirilir. Türkiye'de ise keklikler daha çok Anadolu bölgesinde yaşarlar. Nazilli, Alamut ile Çatalca Durusu'da özel olarak kurulan avlaklarda yetiştirilir.

Keklik Eti Nasıl Pişirilir

Hususi olarak kendi doğal ortamında avlanan kekliklerin genelde fırın veya ızgara pişirilmesi önerilir. Keklik eti, fırın ve ızgara yemeğinin dışında; kebap, köfte, çiğ köfte kızartma, çorba, pilav, dolma, yahni, salata ve güveç gibi birçok yemek yapımı için tercih edilmektedir. Keklik eti yumuşak ve yağ oranı düşük olması nedeniyle birçok mutfakta önemli bir şekilde rağbet görür. Lezzetinden ötürü asırlar öncesinden gelen ünü ile halk arasında çok iyi bir pişirilmiş etler için“keklik eti gibi lezzetli” tabiri kullanılır.

Keklik Etini Pişirmek İçin Bazı İp Uçları

Keklik benzeri küçük kuş cinslerinin etleri genellikle çok hızlı pişer. Bundan dolayı bu etler pişirme esnasında da çabuk kururlar çorba, yahni yahut güveç tarzı sulu bir yemek yapılacaksa, keklik etinin kurumasını engellemek için etler bir miktar su içinde pişirilir. Fırın ya da ızgara tercih edilirse kekliklerin neminin içinde kalması için, etler yağlanır. Veya Amerikan mutfağında yapılan tarifler gibi, pişirmeden önce tütsü yapılmış pastırmayla sarılır. Alışılagelen tariflerde olduğu gibi, keklik eti patates ve sebze ile servis edilir.

Keklik Etinin Özellikleri Nelerdir?

Sindiriminin kolay olması sebebiyle, Keklik eti, mideyi çok yormayan bir et çeşididir.

Bir miktar Keklik eti, zeytinyağında bir süre bekletilir, sonra çıkarılır, daha sonra keklik etinin özünü alan bu yağ, felçli hastaların tedavisi için kullanılır.

Öksürük, bronşit, felç ve sara hastalıklarını iyileştirmek için, Keklik eti yardımcı olur.

Kekliğin safra salgısının burundan damlatılması hafızaya güç vermeye yardımcı olmaktadır.
" } ] }