{ "title": "Keklik Üretimi", "image": "https://www.keklik.gen.tr/images/keklik-uretimi.jpg", "date": "21.01.2024 09:59:36", "author": "ekin köse", "article": [ { "article": "Keklik Üretimi, 14 farklı çeşidi olan, evcil olarak yetiştirilebilen ve yabani hayatta da yaşayabilen keklik hayvanının özel avlaklarda üretilmesidir. Dünyada İspanya, Macaristan, Fransa ve Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere birçok ülkede üretilen ve yetiştirilen keklik, ülkemizde daha çok Çatalca, Nazilli ve Alamut bölgelerinde özel avlaklarda üretilmektedir. Yüzyıllar önce padişah sofralarının süsü olan keklik günümüzde sayılarının azalması nedeniyle salonların süsü olmuş durumdadır. Keklik, yuvarlak kanatlı, dolgun vücutlu, sülünden küçük, bıldırcından büyük, kısa kuyruklu bir hayvan türü olup etinden ve yumurtasından faydalanılmaktadır. Ülkemizde en çok kınalı keklik üretilmekte olup az da olsa kum kekliği, taş kekliği ve gül kekliği yetiştirilmektedir. Erkek keklikler 500-700 gram arası ağırlıkta olup dişi keklikler erkeklere nazaran daha az ağırlığa sahiptirler. Keklik üretiminin nasıl yapıldığına göz atalım.